110-vuotisjuhlavuoden muistoja

Lähikuva punaisista juhlaruusuista.

Vuosi 2019 oli yhdistyksen 110. toimintavuosi. Uuden vuosikymmenen alkaessa on hyvä palata vielä hetkeksi juhlatunnelmiin.

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjesti jäsenistölleen elokuussa syntymäpäiväjuhlat kesäisessä Loma- ja kurssikeskus Koivupuistossa, joka juhli samalla 50-vuotistaivaltaan. 

Juhlan juontajana toimi yhdistyksen entinen toiminnanjohtaja Tuija Seppänen ja juhlavieraat toivotti tervetulleiksi yhdistyksen puheenjohtaja Esko Jantunen

Juhlan aikana kuultiin musiikkiesityksiä Tuukka Ojalan ja Ossi Särkisen esittämänä. Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Otto Mört esitti kattavan ja vivahteikkaan katsauksen yhdistyksen ja Koivupuiston historiaan.
 
Juhlan kunniaksi ruokapöytään kannettiin kokonaisena palvattu possu lisukkeineen. Virallisen ohjelman päätteeksi juotiin kakkukahvit ja illan päätteeksi laitettiin vielä jalalla koreasti tanssimusiikin tahdissa. Juhlan kruunasi täydellisen lämmin ja aurinkoinen sää, joka takasi iloisen juhlamielen juhlijoille.
Mörtin pariskunta taputtaa hymyillen. Edessä heillä on kahvikupit, taustalla juhlan muita osallistujia ja valoisat ikkunat, joista näkyy vihreitä pensaita.

Kunniapuheenjohtaja Otto Mört vaimonsa Birgitta Mörtin kanssa Koivupuiston juhlapöydässä.

Raatihuoneella iloisia kohtaamisia

Marraskuussa Tampereen kaupunki järjesti Raatihuoneella juhlavastaanoton yhdistyksen merkkivuoden kunniaksi. Juhlavieraiden joukossa oli yhdistyksen luottamushenkilöstöä, entisiä ja nykyisiä työntekijöitä sekä yhteistyökumppaneita.

Juhlan isäntänä toimi apulaispormestari Jaakko Stenhäll, joka piti tilaisuuden aluksi onnittelupuheen. Puheenvuoron käyttivät myös yhdistyksen puheenjohtaja Esko Jantunen sekä Näkövammaisten liiton puheenjohtaja Sari Loijas.

Loistelias raatihuone antoi puitteet juhlavalle ja lämminhenkisen juhlalle, jossa nähtiin lukuisia iloisia kohtaamisia ja muisteltiin sattumuksia ja tapahtumia yhdistyksen toiminnasta vuosien varrelta. 

Teksti ja kuvat: Päivi Meduri

Loijas seisoo pyöreän pystypöydän ääressä. Pöydällä on punainen liina, taustalla kynttelikkö ja muu Raatihuoneen juhlava miljöö.

Sari Loijas piti onnittelupuheen Raatihuoneella. Vieressä Jaakko Stenhäll ja Esko Jantunen avustajansa kanssa.

Yhdistyksessä toimineet toiminnanjohtajat ja nykyinen toiminnanjohtaja kokoontuivat harvinaiseen yhteiskuvaan Raatihuoneen juhlassa. Vasemmalta Leena Mankkinen, Terttu Pesonen-Säilä, Päivi Meduri ja Tuija Seppänen.