Hy­vää Kan­sain­vä­lis­tä val­koi­sen ke­pin päi­vää!

Tiedote, julkaistu 15.10.2018

Näkövammaismerkin kantajaa luultiin golfin pelaajaksi

Tänään Maanantaina 15.10. vietetään Kansainvälistä Valkoisen kepin päivää, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi rakennetun ympäristön esteettömyyden merkitystä näkövammaiselle ihmiselle. Valkoinen keppi on apuväline, jonka avulla näkövammainen ihminen voi tutkia ympäristöä turvallisen askeleen takaamiseksi. Valkoisen kepin käyttäjää helpottavat esimerkiksi kulkureittiä ohjaavat lattian ohjausraidat tai suojatien edustalla olevat merkkikivet.

Tampereen seudun Näkövammaiset ry kannustaa yhteisöjä ja toimijoita tekemään esteettömyystekoja, joka voi tarkoittaa pienimmillään mainoskyltin sijoittamista sellaiseen paikkaan, ettei siihen voi vahingossa törmätä. Yhdistyksen tapahtumapäivän yhteistyökumppani on Tampereen Ratikka, jonka suuressa rakennusprojektissa esteettömyys on merkittävä arvo. Ratikan ja sen pysäkkien esteettömyyttä on suunniteltu ja arvioitu koko rakennusprojektin ajan ja esteettömyystyöryhmä on päässyt testaamaan Oulussa ratikan prototyyppiä jo kolmesti.

Prototyyppiä, eli makettia, testaamassa ollut näkövammaistoimija Annami Poivaara rohkaisee toimijoita: ”Esteettömyys on kaikille avuksi, ei kenellekään haitaksi”. Poivaara on iloinen siitä, että esteettömiä ratkaisuja tapaa katukuvassa yhä enemmän. ”Pienetkin esteettömyysteot ovat suuria askeleita eteenpäin, kun rakennetaan sellaista maailmaa, jossa jokaisen on mahdollista liikkua turvallisesti.”

Tampereen seudun Näkövammaiset ry esiintyy Valkoisen kepin päivänä Kauppakeskus Ratinan 2. kerroksen aulassa klo 12-17.00 yhdessä yhteistyökumppaninsa Tampereen Ratikan kanssa. Kutsumme tapahtumassa tamperelaisia kohtaamaan näkövammaisia vapaaehtoisia ja testaamaan omia tietojaan esteettömyydestä. Yhdistys haluaa lisätä tapahtumassa myös näkövammaismerkin tunnettuutta, merkin kantajia kun on luultu milloin bussikuskeiksi, milloin golfin pelaajiksi.  Olette tervetulleita tapaamaan meitä ja kokemusasiantuntijoitamme tapahtumaamme, tapaamisiin!

Maija Borén
viestintävastaava