Työ­väen­mu­seo Wers­taal­la avau­tuu ku­vai­lu­tul­kat­tu va­lo­ku­va­näyt­te­ly

Kuva valoteoksesta Ajan laulu. Kuvailutulke on kuvatekstissä.

Lähes neliömäinen värivalokuva, otettu korkeassa salissa salin takana olevalta parvekkeelta alaviistoon kohti näyttämöseinustaa. Koko salin etuosa on valaistu voimakkaan punaisilla valoilla niin, että näyttämön viereiset lattia- ja seinäpinnat hehkuvat punaisina etualalla lähes mustana näkyvää yleisöä vasten. Kuvan ylänurkat näyttävät myös mustilta salin harjakaton molemmin puolin. Kuvan keskellä on näyttämö, jolla on parikymmenhenkinen kuoro, ja lavan edessä olevilla portailla seisoo kuoronjohtaja. Laulajien kasvot ja kädet erottuvat valkoisina heidän punaiseksi valaistuja paitojaan ja housujaan sekä mustaa näyttämön taustaa vasten. Näyttämön vasemmalla puolella salin lattialla on juontaja tai laulusolisti mikrofoni kädessään, ja hänen sivullaan hämärämmässä valossa on pianon ja telineiden takana muusikoita. Molemmin puolin näyttämöä salin lattialla on kaiuttimia ja lavalle suunnattuja valonheittimiä.”

Työväenmuseo Werstaalla avautuvan Alhaisolauluja-näyttelyn voi kokea myös kuvailutulkattuna maanantaista 27.1. lähtien. Näyttely koostuu noin 30:stä valokuvataiteilija Joel Karppasen teoksesta, joista 25 on kuvailtu näkövammaisia museokävijöitä varten.

Alhaisolauluja tarkastelee suomalaista työväenliikettä ja punaista Kemiä. Suomen vasemmistolaisimman kaupungin kautta avautuu tuore näkökulma poliittiseen historiaamme ja nykyhetkeen.

Kirjalliset kuvailutulkkeet ovat saatavissa maksutta museon infopisteestä osoitteessa Väinö Linnan aukio 8, Tampere. Työväenmuseo Werstas on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–18, eikä sinne ole pääsymaksua.

Alhaisolauluja-näyttely on avoinna 19.4.2020 saakka.

Kuvailutulkkaustyöryhmän ovat muodostaneet Pia von Essen, Terhi Jurvela ja Mirja Kytökari

Kuvatekstissä on kuvailutulke Joel Karppasen teoksesta Ajan laulu, 2018. Koko 114 cm x 139 cm. Kuvailutulke: © Pia von Essen, 2020

Lisätietoa kuvailutulkkauksesta Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n nettisivuilla: http://www.kulttuuripalvelu.fi/kuvailutulkkaus