Ku­vai­lu­tulk­kaus­ta Muu­mi­mu­seos­sa

Tampere-taloon avatun Muumimuseon perusnäyttely on kuvailutulkattu poikkeuksellisen laajasti näkövammaisille. Kaikkiaan 52 kohteen kuvailutulkkauksen voi kuunnella Muumimuseo-mobiilisovelluksen kautta.

Muumimuseo -sovellus löytyy sovelluskaupasta ilmaiseksi. Sovelluksen avulla voit ladata käyttöösi mobiiliopastuksen, joka sisältää kuvia ja tekstejä sekä kuunneltavia osuuksia. Sovellus ohjaa sinua näyttelyssä ja löydät kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat. Kuvailutulkattujen kohteiden joukossa on muun muassa kirjankansia, kolmiulotteisia kuvaelmia ja piirroksia. Museossa on myös mahdollista kosketella muumihahmoja.

Muumimuseon appin saa ladattua maksutta Google Play’sta ja App Storesta nimellä Muumimuseo tai Moomin Museum. Vierailija voi myös latada valitsemansa opastuksen (faktaopastuksen kuvailutulkkauksen tai selkokielisen version) jo kotonaan, mutta sen voi myös ladata museossa Muumimuseon wlanin kautta.
Kännykkään valmiiksi ladattu mobiiliopastus avautuu kuitenkin vasta museon sisällä tekijänoikeussyistä ja on käytettävissä 5 tuntia. Sovelluksen muu osa, kuten palvelut ja Tampere-talon aulakartta, on aina käytössäsi.

Kännykän GPS ja bluetooth -asetusten on oltava päällä, jotta sisäpaikannus toimii ja mobiiliopastus avautuu. Sisäpaikannus toimii parhaiten kännykässä, jossa
on kyroskooppi, eli asentotunnistin. Sisäpaikannus ei kuitenkaan ole välttämätön mobiilioppaan seurasta nauttimiseen. Oppassa on myös draamaopastus, joka on
suomeksi ja englanniksi. Klikaa pikkuisia Muumeja museon lattialla ja tutustu tarkemmin näyttelykohteisiin. Faktaopastuksessa on audio-, teksti- grafiikka- ja valokuva-aineistoa.