Näkemättä kaunis - jotain ihan muuta näkövammaisuudesta

Näkemättä kaunis-logo: petroolin sininen pallo, jonka sisällä lukee silmän muodossa näkemättä kaunis.

Näkemättä kaunis – jotain ihan muuta näkövammaisuudesta

Aloittaessani työt näkövammaisyhteisössä vajaa vuosi sitten, huomasin ettei yhteisöni viestintä täyttänyt näkövammaisuuteen liittyvää tiedonhaluani. Puhumme paljon vaikuttavasta yhdistystoiminnasta, jolla pyritään muuttamaan ympäröivää maailmaa yhä esteettömämmäksi ja saavutettavammaksi. Siksi aloimme pohtia, kuinka voisimme antaa sosiaalisessa mediassa vahvemman ääneen näkövammaisten omalle puheelle ja mielipiteille. Mietimme, kuinka pystyisimme kertomaan lujemmin kokonaisen elämän kokoisista tarinoista, joiden sivujuonne, ei pääasia, näkövamma ja vammautuminen on. 

Näistä toiveista ja ajatuksista nousi 4.2.2019 julkaistu Näkemättä kaunis- kampanja. Näkemättä kaunis- kampanja on suunnattu erityisesti yhdenvertaisuusteoista kiinnostuneille ihmisille, heille, jotka haluavat oppia uutta ja ymmärtää paremmin. He voivat olla tavallisia kaduntallaajia, jotka haluavat tehdä elämässään sellaisia valintoja, jotka mahdollistavat yhä useamman ihmisen osallistumisen ja liittymisen mukaan yhteisöön. Näkemättä kaunis kertoo, miltä maailma näyttää näkövammaisen silmin, mitä erityispiirteitä siinä on ja siitä, mitä näkeviltä ehkä jää huomaamatta. Kampanjassa uskalletaan myös rikkoa tabuja ja puhua niistä asioista, jotka usein unohdetaan, kun keskustellaan vammaisuudesta. 

Kampanjaan voi tutustua sen Facebook-sivulla (linkki: https://www.facebook.com/nakemattakaunis) ja Instagram-tilillä (linkki: https://www.instagram.com/nakemattakaunis/)ja postaukset löytyvät somesta @nakemattakaunis, sekä aihetunnuksilla #näkemättäkaunis ja #näinköhän. Näkemättä kaunis- kampanjan takana on ryhmä, joka haluaa muuttaa mielikuvia 2010-luvun näkövammaisuudesta. Ryhmän vapaaehtoiset sisällöntuottajat ovat eri-ikäisiä näkövammaisia ja asuvat ympäri Suomea. Tampereen seudun Näkövammaiset ry koordinoi kampanjaa ja kutsuu yhteisöön mukaan uusia sisällöntuottajia.  Jos siis tunnet ihmisiä, jotka haluaisivat lähteä mukaan kertomaan elämästään näkövammaisena, pyydä olemaan yhteydessä minuun.

Tule tutustumaan Näkemättä kaunis- kampanjaan ja sen mielenkiintoisiin tekijöihin ja jaa viestiämme myös muille! Tehdään yhdessä näkövammaisuudesta näkyvämpää!

 

Kampanjatyöryhmän puolesta, 
Maija Borén
Päätoimittaja, Näkemättä kaunis
maija.boren(a)tsnv.fi
p. 050 596 9220

Kuvakollaasi, jossa neljä erilaista sosiaalisen median kuvapostausta, joissa jokaisessa on Näkemättä kaunis-logo.