Ol­li-Pek­ka Rät­tä­ri on va­lit­tu uu­dek­si toi­min­nan­joh­ta­jak­si

Olli-Pekka Rättäri

Tampereen seudun Näkövammaiset ry on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen sosionomi Olli-Pekka Rättärin, joka aloittaa tehtävässään 3.8.2020.

Nykyinen toiminnanjohtaja Päivi Meduri siirtyy uusiin tehtäviin. Yhdistys kiittää Päiviä kuluneista vuosista ja toivottaa onnea ja menestystä tulevaan!

Olli-Pekka Rättäri esittäytyy:
"Olen 44-vuotias kolmen koululaisen isä Tampereelta. Perhearjen pyörittämisen hoidan yhdessä vaimoni kanssa.  Olen syntyjäni Kangasalta, joten Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen seudut ovat tuttuja jo pienestä.
 
Tähänastiset opintoni olen suorittanut Tampereella, valmistuen kuntoutuksen ohjaajaksi (AMK) vuonna 2000 ja sosionomiksi (YAMK) vuonna 2012 Pirkanmaan ja Tampereen ammattikorkeakouluista. Työelämäni alun tein pääkaupunkiseudulla sotainvalidien neuvontapalvelutyössä. Vuonna 2003 olin työhaastattelussa Kuninkaankadun kerhohuoneella ja tämän jälkeen aloitin Näkövammaisten liiton, silloisen Näkövammaisten Keskusliiton, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aluesihteerinä.
 
Aluesihteerityön myötä olen päässyt vierailemaan näkövammaisten kerhoissa, yhdistyksissä ja vertaisryhmissä sekä tavannut ison joukon pirkanmaalaisia ja kantahämäläisiä. Järjestötyön eri toimijoihin olen tutustunut muun muassa järjestöjen yhteisen sosiaaliturvaoppaan kirjoittamistyössä. Taaksepäin katsottuna 17 vuotta näkövammaistyössä on mennyt nopeasti. Onneksi eteenpäin aika ei kulu niin joutuisasti.
 
Tuntuu hienolta päästä mukaan Tampereen seudun Näkövammaisten matkaan. Kiitos yhdistykselle luottamuksesta, tehdessänne työntekijävalinnan Päivi Medurin jäädessä pois toiminnanjohtajan tehtävästä. Elokuussa aloitan. Tapaamisiin siis silloin."