Sorin sirkuksella ensimmäinen näkövammaisten sirkustyöpaja

Näkövammaisten ensimmäinen sirkustyöpaja on torstaina 12.3. klo 13–16 Sorin Sirkuksella Tampereella.

Sirkustyöpaja on osa Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n ja Sorin Sirkuksen Kulttuuripolku-hanketta, joka toteutetaan vuoden 2020 aikana. Työpajan ohjaaja on sirkustaiteilija Jarmo Humalajärvi. Hänen työparinaan toimii taikurinakin työskennellyt näkövammainen Ronja Oja.

Sorin Sirkuksen sirkustyöpaja kestää kolme tuntia ja koostuu kahdesta osuudesta, joissa perehdytään eri sirkuslajeihin. Osallistujien toivotaan pukeutuvan rentoihin liikunnan mahdollistaviin vaatteisiin. Kummankin osuuden päätteeksi pidetään palautekeskustelu, jotta voimme kehittää toimintaa mahdollisimman hyvin osallistujien toiveita ja tarpeita vastaaviksi.

Ensimmäisessä osuudessa keskitymme jongleeraukseen eri välineillä. Aluksi kokeilemme erilaisia jongleeraustapoja yhdellä ja useammalla pallolla. Lisäksi tutustumme jongleerauskeiloihin, -vanteisiin ja -renkaisiin. Työpajan toisessa osuudessa tutustumme erilaisiin tasapaino- ja akrobatialajeihin. Pääsemme kiipeämään trapetsille ja testaamaan nuorallakävelyä sekä pariakrobatiaa.

Työpajaan on varattu paikat 5–8 näkövammaiselle osallistujalle. Kun paikat on täytetty, myös näkövammaisten kanssa työskentelevien ammattilaisten on mahdollista ilmoittautua mukaan. Ryhmän maksimikoko on 12 henkilöä.

Työpajaan osallistuminen on maksutonta. Näkövammaisten osallistujien edellytetään sitoutuvan koko vuoden kestävään sirkuksen saavutettavuutta parantavaan hankkeeseen, joka sisältää yhteensä 12 tuntia työpajatoimintaa, kaksi sirkusesitystä ja palautteen keräämisen sähköpostikyselyllä tai ryhmähaastattelulla.

Sorin Sirkus sijaitsee Tampereen Nekalassa osoitteessa Ahlmanintie 63.

Ilmoittaudu sirkustyöpajaan 5.3. mennessä osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi ja sukella sirkukseen!


Ryhmä ihmisiä kannattelee yläpuolellaan makuuasennossa olevaa naista, jonka kädet ovat vahvasti T-asennossa.

Sirkustyöpajassa pääsee tutustumaan sirkustaiteeseen oman tekemisen ja kuvailutulkattujen esitysten kautta. Kuva: Päivi Kumpulainen