Va­paaeh­toi­sia nä­kö­vam­mais­toi­mi­joi­ta kii­tet­tiin ke­säi­ses­sä juh­las­sa

Lulu Tanhuanpää esittämä Merimieslaulu nostatti juhlatunnelmaa.

Tampereen seudun Näkövammaiset ry:ssä juhlittiin eilen 18.6. vapaaehtoistoiminnan päivää, kun reilu 40 yhdistyksen vapaaehtoista kokoontui Tampereen Suomalaiselle Klubille iloisen iltapäivän viettoon.

Toimintaa yli sadan vapaaehtoisen voimin

Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n toimintaa järjestävät pääasiassa yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset. He toimivat monenlaisissa tehtävissä, esimerkiksi kerhojen ja ryhmien ohjaajina, joissa he järjestävät tavoitteellista vapaa-ajan ohjelmaa vertaisten kesken. Ryhmiä toimii ympäri yhdistyksen aluetta ja onkin ensiarvoisen tärkeää, että näkövammaiset voivat päästä harrastamaan yhdessä, lähellä omaa kotiaan Hämeenlinnassa, Valkeakoskella, Forssassa, Lempäälässä, Pirkkalassa, Mäntässä, Virroilla, Hämeenkyrössä, Ylöjärvellä, Tampereella, Nokialla, Akaassa, Janakkalassa, Ikaalisissa, Orivedellä ja Ruodevedellä.

Vapaehtoiset toimivat yhdistyksessä myös vertaistoimijoiden tehtävässä kohdaten hiljattain näkökykynsä menettäneitä henkilöitä, tai kokemustoimijoina, jotka omaa elämäntarinaansa hyödyntäen muokkaavat asenteita ja lisäävät esimerkiksi ammatissaan näkövammaisia kohtaavien näkövammaistaitoja. Yhdistyksen vapaaehtoiset lukijat tekevät ajankohtaista paikallistietoa saavutettavaksi nauhoittamalla kuukausittain 16 lehteä näkövammaisten kuultavaksi. Kerhoavustajat toimivat tärkeinä apukäsinä kerhoissa ja tapahtumissa ja voivat mahdollistaa esimerkiksi herkulliset tuoreet tarjoilut vertaisten tapaamisiin. Yhdistyksen toiminnassa on mukana kaikkiaan yli 100 vapaaehtoista, näkövammaisia ja näkeviä, jotka toimivat tehtävissään vapaaehtoisen taidoin, ilman rahallista korvausta.

Kiitoksia, joille on vaikea löytää riittävän suuria sanoja

Vapaaehtoistoiminnan päivänä Tampereen Suomalaisella Klubilla nautittiin elävästä musiikista, hyvästä ruoasta ja iloisista kohtaamisista. Tapahtumaa säesti laulaja, säveltäjä ja sanoittaja Lulu Tanhuanpää, jonka haitarin soinnut saattoivat juhlijoita tilaan astumisesta alkaen loppulauluun saakka. Juhlan kohokohta oli Vuoden vapaaehtoisen palkitseminen. Diplomilla ja lahjakortilla palkittiin tänä vuonna lempääläläinen Sisko Kiiski, joka yllättyi täysin saamastaan huomionosoituksesta. Juhlan toinen järjestäjä, yhdistysaktiivi Annami Poivaara kiitti juhlapuheenvuorossaan Kiiskin aktiivista 20 vuoden mittaista panosta näkövammaisten liikuntatoiminnan kehittämiseen ja kerhotoiminnan ohjaamiseen Lempäälässä.

Myös yhdistyksen puheenjohtaja Kari Vähänen kiitti lämpimästi vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat monipuolisen vertais- ja vapaa-ajantoiminnan järjestämisen Tampereen seudun Näkövammaiset ry:ssä. Vähänen epäili, ettei pystyisi löytämään riittävän arvokkaita sanoja kiittääkseen yhdistyksen tärkeitä toimijoita. Hän kertoi olevansa äärimmäisen iloinen yhdistyksen sitoutuneista vapaaehtoisista, jotka tekevät pitkäjänteistä työtä näkövammaisyhteisön hyväksi. Puheenjohtaja kertoi vapaaehtoistoiminnan nousevan myös tulevan vuoden yhdeksi painopisteeksi. Vapaaehtoistoimintaan on jo tänä vuonna pystytty osoittamaan hieman työntekijäresurssia Riitta Nordforsin toimiessa yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. ”Vapaaehtoistoiminnan kulttuuri on muutoksessa, mutta sen rooli tulevan sote-uudistuksen maailmassa on kenties vielä tärkeämpi kuin nyt” maalaili Vähänen toiminnan tulevaisuutta.

Kiinnostuitko sinä toimimaan Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n vapaaehtoisena? Tule mukaan tekemään hyvä näkyväksi ja mahdollistamaan näkövammaistoiminta sinun paikkakunnallasi. Lisätietoja Riitta Nordfors, puhelinnumero 050 555 8586 ja sähköpostiosoite riitta.nordfors(at)tsnv.fi.

 

Sisko Kiiski Lempäälästä valittiin Tampereen seudun Näkövammaisten Vuoden Vapaaehtoiseksi.

Lämpimät kohtaamiset ovat paras osa yhdistystapaamisia!

Palveluvastaava Riitta Nordfors toivotti vapaaehtoiset tervetulleeksi juhlaan.