Tue­tut lo­mat

Tuettua lomatoimintaa järjestävät erilaiset lomajärjestöt kuten Solaris-lomat ry, Hyvinvointilomat ry ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry. Tuetun lomatoiminnan tavoitteena on tarjota kodin ulkopuolinen loma-mahdollisuus niille perheille ja aikuisille, joilla ei olisi muuten mahdollisuutta lomaan. Lomat järjestetään Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista.

Lomat ovat yleensä viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja täysihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomakohteet sijaitsevat eri puolilla Suomea ja lomajaksojen ohjelma sekä kohderyhmä vaihtelevat. Lomajärjestöt järjestävät myös näkövammaisille suunnattuja tuettuja lomia. 

Tuetut lomat ovat kaikkien Suomessa asuvien haettavissa. Lomatuet myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Lomalta peritään omavastuuosuus, jonka summa vaihtelee lomasta riippuen. Tuettu loma voidaan myöntää hakijalle vain joka toinen vuosi.

Lisäksi Sokeain Ystävät ry myöntää näkövammaisille ohjelmallisia virkistyslomia, jotka järjestetään Tuusulassa sijaitsevassa Majatalo Onnelassa. SyRy ry myöntää lomia kerran vuodessa Näkövammaisten liiton alueyhdistyksille jaettavaksi. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 3 vuoden välein. Lomasta peritään 50 euron omavastuuosuus.
Hakulomakkeita ja lisätietoja lomista saa palveluohjaaja Annamari Tuomiselta, p. 044 705 4438 tai annamari.tuominen(at)tsnv.fi.


Koivupuiston laituri ja järvimaisema