So­keain Ys­tä­vät ry

Sokeain Ystävien virkistyslomat vuodelle 2018 ovat haettavissa

Sokeain Ystävät ry myöntää ja järjestää jälleen yhteensä 150 virkistyslomaa näkövammaisille vuonna 2018.

Virkistysloma Onnelassa
Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma aikuisille näkövammaisille täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen standard-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja. Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen. Loman listahinta on 550 euroa, josta Sokeain Ystävät kustantaa 500 euroa.

Kenelle
Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille aikuiselle henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 3 vuoden välein. Lomaa voivat hakea kaikki FSS:n sekä NKL:n alueyhdistysten jäsenet ja seuraavien toimialayhdistysten jäsenet: Fysioterapia-alan Näkövammaiset ry,
Näkövammaiset Käsityöntekijät ry, Suomen Kuurosokeat ry.

Mistä
Lomaa haetaan siitä näkövammaisyhdistyksestä, jossa ollaan jäsenenä, kuten FSS tai NKL:n alue- tai toimialayhdistykset. Hakulomakkeen saa omasta yhdistyksestä tai netistä: www.syry.fi. Yhdistyksesi ottaa vastaan hakemuksen, päättää lomien saajista
ja ilmoittaa myönnetystä lomasta.

Milloin
Sokeain Ystävien virkistyslomaa haetaan täyttämällä hakulomake ja toimittamalla se omaan yhdistykseen. Tampereen seudun Näkövammaiset ry:lle hakuaika on 15.11.2017 saakka. Yhdistys ilmoittaa lomasta vain saajille 11.12.2017 mennessä. Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea on järjestetty. Ensimmäinen lomaviikko on kesällä viikko 26 eli 25.6.-1.7.2018. Viikko 26 on ruotsinkielinen lomaviikko (FSS). Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 27, 28, 29 ja 30.

Matkatuki
Lomailijan on mahdollista hakea matkakorvausta Sokeain Ystäviltä loman jälkeen. Hakulomakkeen saa lomalla Onnelasta tai netistä: www.syry.fi.

Hakulomakkeita ja lisätietoja saa palveluohjaaja Annamari Tuomiselta, p. 044 705 4438 tai annamari.tuominen(at)tsnv.fi.