Opas- ja avus­ta­ja­pal­ve­lu

Aleksintupa tarjoaa opas- ja avustajapalvelua päivisin maanantaista perjantaihin. Opas- ja avustajapalvelu on tilapäistä ja lyhytaikaista asiointi-, kirjoitus- ja lukuapua, jota toteutetaan sekä tuvalla että asiakkaan kotona ja kodin ulkopuolella. Palvelu on tarkoitettu kaikille näkövammaisille henkilöille Tampereella ja Nokialla. Toiminta on luottamuksellista ja asiakaslähtöistä. Palvelun tarkoitus on tukea näkövammaisia henkilöitä arjessa ja omien valintojensa toteuttamisessa. Palvelu kohdistuu niihin toimiin, jotka henkilö tekisi itse, mutta ei niistä näkökykynsä vuoksi selviä.

Opas- ja avustajapalvelua voi saada Aleksintuvalta, joka sijaitsee Tampereella, osoitteessa Kuninkaankatu 8 A 1 (Finlaysonin myymälää vastapäätä) ensimmäisessä asuinkerroksessa. Talossa on hissi ja rakennukseen pääsy on esteetön.
Avustajan saa varmimmin tilaamalla ajan etukäteen päivystysaikana arkisin klo 9 – 11 numerosta 044 562 4020. Päivystysaikana Aleksintuvalta saa maksutonta luku- ja kirjoitusapua ilman ajanvarausta. Opas- ja avustajapalveluista asiakkaan kotona tai asioilla peritään viiden euron omavastuu kahdelta tunnilta.

Huom! Aleksintuvan päivystys loppuu. Vuoden 2018 alusta luku- ja kirjoitusapu ajanvarauksella.

Näkövammainen ja opastaja ylittämässä suojatietä