Ryh­mäoh­jaus Tam­pe­reel­la

VoiceOverin eleet 21.9.
Tule tutustumaan iPhone matkapuhelimen käyttöön. Kurssilla opit erilaiset pyyhkäisy- ja kosketuseleet, joilla iPhonen käyttö sujuu kätevästi VoiceOver -ruudunkuluohjelman avulla. Ohjaajana Ossi Särkinen.

Älypuhelin apuna arjessa 4.10.
Kurssilla käydään läpi, kuinka näkövammainen voi hyödyntää älypuhelinta asioimisessa ja tiedonsiirrossa. Perehdytään mm. siihen kuinka videopuheluiden avulla voi keskustella esim. henkilökohtaisen avustajan tai lähiomaisen kanssa ja käyttää näkevän apua asioiden hoitamiseen. Ohjaajana Santtu Salminen.

Ontimely sovellus 17.10.
OnTimely on reittineuvontapalvelu Tampereen seudun joukkoliiken-nettä käyttäville. Tietoja aikatauluista ja reiteistä voi hakea usealla eri tavalla. Sovelluksessa on reittiopas, aikatauluhaku, pysäkkiaikataulut sekä mahdollisuus luoda omia kirjan-merkkejä ja käyttää haussa historiatietoja. Kurssilla ladataan sovellus laitteeseen ja harjoitellaan sovelluksen käyttöä. Oma mobiililaite ja Apple ID tai Google Play -tunnukset mukaan. Sovelluksen hinta on 3,49 eur. Ohjaajana Ossi Särkinen.

Matkaskannerit 1.11.
Esittelyssä kaksi pientä matkaskanneria. Matkaskanneri kulkee helposti mukana matkassa ja sillä voit skannata materiaalia vaikkapa kirjastossa, kokouksessa tai missä ikinä liikutkin. Ohjaajana Santtu Salminen.

Tekstinkäsittely 16.11.
Tule hiomaan tekstinkäsittely-taitojasi. Kurssilla perehdytään sekä Word että WordPad tekstinkäsit-telyohjelmien käyttöön. Ohjaajana Ossi Särkinen.

Mac tietokoneen esittely 29.11.
Kiinnostaako Mac tietokone? Kurssilla esitellään Mac mini tietokonetta. Tarkastellaan mm. Mac ja PC tietokoneiden eroja erityisesti näkövammaiskäytön näkökulmasta. Ohjaajana Santtu Salminen.

Ilmoittautuminen

Koulutukset järjestetään Tampereen toimintakeskuksessa, osoitteessa Kuninkaankatu 8 A (toinen kerros). Koulutuksen hinta on 10 euroa sisältäen kahvin. Matkakulut korvataan 7 eur ylittävältä osuudelta / yhdensuuntainen matka (vakituisesta osoitteesta käsin) edullisinta matkustustapaa käyttäen.

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua Päivi Medurille paivi.meduri(at)tsnv.fi / p. 050 522 6981. Ilmoita samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta tai koira-allergiasta. Peruutukset viimeistään edellisenä arkipäivänä.