Ko­ke­mus­kou­lut­ta­jat

Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Kokemuskouluttaja pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kouluttajia voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksinkuljettajien koulutuksiin. Kokemuskouluttaja voi toimia myös vertaiskouluttajana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin tai messuille yhdistyksen edustajana.

Kaikilla kokemuskouluttajilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä prototyyppiä ei ole, vaan kouluttajina toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä. Kokemuskouluttajan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Voit ottaa yhteyttä suoraan kouluttajaan tai vs. toiminnanjohtaja Päivi Meduriin p. 050 522 6981 / paivi.meduri(at)tsnv.fi

Kouluttajan kanssa voit sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.

Sirkku Heinäluoto

Olen kuusikymppinen tamperelainen, kotoisin Satakunnasta. Syntymästäni asti olen ollut näkövammainen ja minut luokitellaan vaikeasti heikkonäköiseksi. Sairastan perinnöllistä progressiivista tappi- ja sauvasolusurkastumaa, joka kuuluu verkkokalvosairauksiin. Olen sosiaalinen, avoin, sinut vammani kanssa, melko itsenäisesti arjessa pärjäävä kokemuskouluttaja. Vapaaehtoistyö saattohoitokodissa ja vuosien myötä saadut esiintymiskokemukset sekä myönteinen elämänasenne kuvaavat myös persoonaani. Arjessa en halua tehdä vammastani numeroa, mutta en sitä myöskään peittele. Kerron siitä ja vammaisena elämisestä mielelläni aina kun on tarpeen.  Puhun suomen lisäksi hyvin englantia.

Yhteystietoni: sirkku.heinaluoto(at)elisanet.fi p. 040 516 4672

Sanna Järvi

Asun Tampereella Linnainmaalla aviomiehen, opaskoiran ja kissan kanssa. Minulla on etenevä silmäsairaus (Retinitis pigmentosa), mistä johtuen minulla on kapea putkinäkö, hämäräsokeus ja kirkas valo häikäisee. Näkövammani vaikeuttaa mm. liikkumista vieraissa paikoissa, lukeminen on hidasta ja tavarat on hyvä säilyttää samoilla paikoilla. Harrastan yhdistystoimintaa, kutomista, kirjojen kuuntelua, joogaa ja lenkkeilyä.

Yhteystietoni: sanna.jarvi4(at)gmail.com  p. 040 522 3123

Arto Kurvinen

Olen koulutettu kokemuskouluttaja vuosimallia 2012 ja viimeisenpäälle viritetty 2013. Olen vuonna 1983 syntynyt nuorimies. Pidän esityksiä kahdesta aiheesta: Minä ja mr.burkit  sekä Kun kohtaat näkövammaisen. Sairastuin vuonna 2006 atyyppiseen burkitin lymfoomaan ja tähän annetun lääkkeen vuoksi menetin näköni. Olen Tampereelta, mutta pelikenttänä on koko Suomi. Minulla on myös käytössäni opaskoira.

Yhteystietoni: kurvinen.arto(at)gmail.com p. 050 360 7935

Annami Poivaara

Olen yli kuusikymppinen makulan ikärappeumaa sairastava tamperelainen kokemuskouluttaja. Makulan ikärappeuma on meillä yleisin näkövammauttava sairaus. Kerron mielelläni erityisesti siitä, mitä merkitsee ikääntyvänä näkövammautuminen ja sen kanssa eläminen.

Yhteystietoni: annami.poivaara(at)kolumbus.fi  p. 050 438 8046