Ke­sä­päi­vät Kuo­pios­sa

Näkövammaisten valtakunnalliset kesäpäivät järjestetään Kuopiossa 15-17.6. paikkana Scandic Kuopio, Kuopion sataman ja Kallaveden äärellä. Tarjolla on mukavaa ohjelmaa, savolaisuuteen ja Kuopioon tutustumista sekä rentoa yhdessä oloa. Alustava ohjelma:

Kesäpäiväohjelma alkaa 15.6. klo 16 tervetuliaiskahveilla, joiden jälkeen saadaan ensituntuma savolaisuudesta. Ilta jatkuu klo 17 risteilyllä Kallaveden maisemissa.

Lauantaina juhlistetaan 90-vuotiasta Näkövammaisten liittoa menneeseen ja tulevaan katsovalla miniseminaarilla. Vieraana myös kirjailija Antti Heikkinen. Päivällä tutustutaan Kuopioon ja iltapäivällä on vaihtoehtoisina ohjelmina tutustuminen Puijon alueeseen tai entiseen Kuopion sokeainkouluun. Kolmantena vaihtoehtona makupaloja savolaisesta ruokakulttuurista. Lauantai-illan päättää päivällinen, jonka lomassa savolaista huumoria. Illan päätteeksi laitetaan jalalla koreasti.

Sunnuntaiaamun vaihtoehtoisina ohjelmina ovat Kuopion tuomiokirkossa järjestettävä jumalanpalvelus tai tutustuminen kuopiolaiseen museokohteeseen.

Kesäpäiväohjelman sisältävä osallistumismaksu on 30 eur/hlö. Kukkaroa keventävät myös majoitus- ja matkakulut. Yöpyminen, sisältäen aamiaisen Scandic Kuopio, 2 hh 125-145 eur/yö (huonetyypistä riippuen) tai Sokos Hotel Puijonsarvi sisältäen aamiaisen 1 hh 120 eur/yö, 2 hh 140 eur/yö. Hotellien huonevaraukset voi tehdä 16.4. klo 10 alkaen suoraan haluamaansa hotelliin. Varauskoodi: NKL2018

Alueyhdistys järjestää yhteiskuljetuksen. Matkareitti perjantaina 15.6. seuraavasti:

8.45 Hämeenlinnan Wetterhoff
10.00 Tampereen Vanha kirkko
12.15 Jyväskylän matkakeskus
15.00 Kuopio

Paluu sunnuntaina 17.6. kesäpäivien ohjelman päättymisen jälkeen samaa reittiä. Bussimatkoilla noin 45 min pysähdystauko. Kuljetuksiin ilmoittautuminen 1.5. mennessä Soile Harjulle p. 050 520 5075 / soile.harju(at)tsnv.fi.