Nä­ke­mät­tä kau­nis Hei­di Höl­sö­mä­ki

Olen reilu nelikymppinen liki- ja ikänäköinen viestinnän ja järjestötyön ammattilainen. Hapuilen uimahallissa ilman silmälasejani, mutta silmälasien ja näyttöpäätelasien kanssa näen hyvin. 

Sain kunnian hypätä Näkemättä kaunis -yhteisön päätoimittajan saappaisiin aloittaessani syksyllä 2019 työt Tampereen seudun Näkövammaisilla. Tehtäväni on avustaa valtakunnallista Näkemättä kaunis -yhteisöä juttujen julkaisemisessa ja sparrata ryhmää yhteisösivun kehittämisessä.

Minulle on tärkeää käyttää osaamistani ja energiaani yhdenvertaisuuden edistämiseen - yhdessä erilaisten vähemmistöryhmiin kuuluvien ihmisten kanssa. Näkemättä kaunis -yhteisössä toimiminen on tätä parhaimmillaan. 

Näkemättä kaunis -jutut konkretisoivat hyvin sitä, miten monenlaisia näköongelmat voivat olla ja miten näkevät ihmiset voivat omalla suhtautumisellaan helpottaa niin heikkonäköisten kuin sokeidenkin ihmisten elämää. Ne kertovat myös, että kaikki me olemme omia yksilöllisiä persooniamme eri elämänvaiheissamme, näkyvien ja näkemättömien rajoitteidemme kanssa. 

Näkemättä kaunis -yhteisö on loistava esimerkki ihmisten aitojen kokemusten ja tarinoiden voimasta. Vuoden 2019 jälkipuoliskolla Näkemättä kaunis -julkaisuja näki Facebookissa yli 60 000 ihmistä, ja niihin reagoitiin yli 6800 kertaa. Tällä tiellä on hyvä jatkaa!

[Heidi hymyilee mustavalkoisessa lähikuvassa katsoen suoraan kameraan. Hänellä on pyörehköt silmälasit ja lyhyet hiukset. Kuvan alakulmassa on turkoosinsininen Näkemättä kaunis -logo.]

Heidi hymyilee mustavalkoisessa lähikuvassa katsoen suoraan kameraan. Hänellä on pyörehköt silmälasit ja lyhyet hiukset. Kuvan alakulmassa on turkoosinvärinen Näkemättä kaunis -logo.