Näkemättä kaunis Minja Survonen

Täällä kirjoittelee parikymppinen yliopisto-opiskelija Minja. Lukion jälkeen pidin välivuoden, jonka aikana innostuin ohjelmoinnista ja syksyllä 2019 pääsin opiskelemaan tietotekniikkaa.

Tärkeä rooli elämässäni on musiikilla. Lisäksi vapaa-aikaani kuuluu lukemista, kirjoittamista, teekupillisia, tanssia ja kokkausta opiskelijayksiössä.

Olen syntymäsokea - en siis ole koskaan nähnyt yhtään mitään. Sokeus ei kuitenkaan ole se merkittävin asia, jolla itseni määrittelen. On hienoa päästä osaksi Näkemättä kaunis -kirjoittajien joukkoa ja olla mukana kertomassa, mitä näkövammaisten perusarkeen kuuluu. 

On tärkeää jakaa tietoa näkövammaisuudesta niin, että kertojina ovat yksittäiset ihmiset, koska ei me näkövammaisetkaan olla kaikki samanlaisia. Jokaisella meillä on omannäköinen elämämme, oli näköaistia sitten paljon, vähän tai ei ollenkaan.

[Kasvokuva Minjasta, joka katsoo kameran ohi hymyillen. Minjalla on kuvassa vaaleat pitkähköt hiukset. Kuva on mustavalkoinen ja sen päällä on turkoosi Näkemättä kaunis -logo]
Kasvokuva Minjasta, joka katsoo kameran ohi hymyillen. Minjalla on kuvassa vaaleat pitkähköt hiukset. Kuva on mustavalkoinen ja sen päällä on turkoosi Näkemättä kaunis -logo.