Siirry pääsisältöön

Tie­to­tu­ki­pal­ve­lu

Tietotuki auttaa puhelimiin, tietokoneisiin, tietokoneen oheislaitteisiin ja ohjelmistoihin sekä näkövammaisen tietoteknisiin apuvälineisiin liittyvissä asioissa.
Musta näppäimistö, jossa naisen vasen käsi näppäimistön päällä.

Tällä sivulla

Miten iPhone tai Android-puhelin toimii näkövammaisen apuna ja hyödyksi? Maksuttomat puhelinesittelyt auttavat selvittämään mikä ja millainen näppäinpuhelin tai kosketusnäyttöpuhelin sopii parhaiten näkövammaisen käyttöön? Esittelemme näkövammaisille sopivia puhelimia: MiniVision2-näppäinpuhelin, BlindShell Classic -näppäinpuhelin, iPhone fyysisellä kotinäppäimellä tai virtuaalisella kotinäppäimellä  ja Samsung DialoQ Mobile –puhelinavustajalla.

Esittelemme, autamme käyttöönotossa ja opastamme käyttämään Daisy-soittimia, joilla voit kuunnella äänilehtiä ja -kirjoja. Teemme myös muiden kodin älylaitteiden käyttöönoton ja käytön neuvontaa, kuten esimerkiksi television päivityksiä. 

Kun mikä tahansa tietotekniikan käytössä mietityttää, asiantuntevat ohjaajamme ovat valmiita auttamaan. He ovat itsekin näkövammaisia henkilöitä. Voit tavata ohjaajamme joko omassa kodissasi tai yhdistyksemme tiloissa Tampereella. Kolmen tunnin mittaisen yksilöohjauksen hinta on 10 € ja lisätuntien 5 € jokainen alkava tunti. Puhelin- ja sähköpostineuvonta sekä laite-esittelyt ovat maksuttomia.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sekä yksilö- että ryhmäohjauksiin tietotukivastaava Hilma Alangolle, hilma.alanko@tsnv.fi ja 050 596 9220.


Osallistu ryhmäohjaukseen

Tule mukaan tietotukipalvelumme ryhmäohjauksiin. Tutustumme yhdessä mahdollisuuksiin, joita esimerkiksi tietokoneet ja älypuhelimet tarjoavat näkövammaiselle käyttäjälle. Parhaimmillaan tietotekniikka voi auttaa merkittävästi jokapäiväisessä elämässä.

Tulevat ryhmäohjaukset Tampereella

Ilmoitamme ohjauksista myöhemmin!


Digineuvonnan ohjepankki

Ohjepankista löydät näkövammaisille tehtyjä digiohjeita, joita julkaisevat näkövammaisia kouluttavat tietotekniikan ammattilaiset. Ohjepankissa on ohjeita mm. matkapuhelinten, tietokoneiden sekä eri sovellusten käyttämiseen.