Siirry pääsisältöön

Tie­to­tu­ki­pal­ve­lu

Tietotuki auttaa puhelimiin, tietokoneisiin, tietokoneen oheislaitteisiin ja ohjelmistoihin sekä muihin näkövammaisen tietoteknisiin apuvälineisiin liittyvissä asioissa.
Musta näppäimistö, jossa naisen vasen käsi näppäimistön päällä.

Tällä sivulla

Miten iPhone tai Android-puhelin toimii näkövammaisen apuna ja hyödyksi? Maksuttomat puhelinesittelyt auttavat selvittämään mikä ja millainen näppäinpuhelin tai kosketusnäyttöpuhelin sopii parhaiten näkövammaisen käyttöön? Esittelemme näkövammaisille sopivia puhelimia: BlindShell Classic 2- Ulkoinen linkki-näppäinpuhelin, MiniVision2- Ulkoinen linkki-näppäinpuhelin, iPhone fyysisellä kotinäppäimellä tai virtuaalisella kotinäppäimellä ja Samsung DialoQ Mobile- Ulkoinen linkki –puhelinavustajalla.

Esittelemme, autamme käyttöönotossa ja opastamme käyttämään Daisy-soittimia, joilla voit kuunnella mm. äänilehtiä ja -kirjoja. Meillä pääset tutustumaan muun muassa Webbox3- Ulkoinen linkki Daisy-soittimeen.

Kun mikä tahansa tietotekniikan käytössä mietityttää, asiantuntevat ohjaajamme ovat valmiita auttamaan. He ovat itsekin näkövammaisia henkilöitä. Voit tavata ohjaajamme joko omassa kodissasi tai yhdistyksemme tiloissa Tampereella.

Hinnasto

1- 3 tunnin yksilöohjaus 10 €, lisätunnit 5 € jokaiselta alkavalta tunnilta.

Puhelin- ja sähköpostineuvonta sekä laite-esittelyt ovat maksuttomia.

Yhteydenotot

Tiedustelut ja ilmoittautumiset yksilö- ja ryhmäohjauksiin tietotukivastaava Hilma Alangolle, hilma.alanko@tsnv.fi ja 050 596 9220. Otamme vastaan myös ryhmäohjauksien aiheideoita.


Osallistu ryhmäohjaukseen

Tule mukaan tietotukipalvelumme ryhmäohjauksiin. Tutustumme yhdessä mahdollisuuksiin, joita esimerkiksi tietokoneet ja älypuhelimet tarjoavat näkövammaiselle käyttäjälle.

Ke 12.4. klo 13-15 - Mitä ovat oheislaitteet ja miten niitä käytetään Windows-tietokoneella. Lisätiedot ja liittymisohjeet- Ulkoinen linkki.

ke 10.5. klo 13-15 - tkä ovat hyviä ja käytettäviä iPhonen apuvälinesovelluksia ja miten niitä käytetään. Lisätiedot ja liittymisohjeet- Ulkoinen linkki


Digineuvonnan ohjepankki

Ohjepankista- Ulkoinen linkki löydät näkövammaisille tehtyjä digiohjeita, joita julkaisevat näkövammaisia kouluttavat tietotekniikan ammattilaiset. Ohjepankissa on ohjeita mm. älypuhelinten, tietokoneiden sekä eri sovellusten käyttämiseen.