Siirry pääsisältöön

Vetoomus ap­tee­keil­le

Vetoomus apteekeille, että reseptitarroja ei liimattaisi lääkepakkausten pistemerkintöjen päälle.

Hyvät apteekkien ja Suomen Apteekkariliiton ammattilaiset

Suomen apteekeissa saa hyvää, asiantuntevaa palvelua ja asiakaskokemus on pääosin aina positiivinen. Näkövammaisia autetaan henkilökohtaisesti löytämään tarvitsemansa tuotteet ja kerrotaan niiden käytöstä.

EU direktiivin mukaisesti lääkkeen nimi on ilmaistava lääkepakkauksessa myös pistekirjoituksena. Pistekirjoituksen avulla pistekirjoitustaitoinen näkövammainen voi ottaa lääkkeet omatoimisesti. Varsinkin jos henkilöllä on käytössä useampia lääkkeitä, lääkepakkausten pistemerkinnät voivat olla ainoa tapa varmistaa ottavansa oikeaa lääkettä.

Pyydämme apteekkien asiakaspalvelussa toimivaa henkilökuntaa kiinnittämään erityistä huomiota siihen, ettei reseptitarraa liimata lääkepakkaukseen pistekirjoitustekstin päälle. Jos tarralapun joutuu irrottamaan, siinä oleva liima rikkoo pistemerkinnät, ainakin osittain ja tarrassa oleva tärkeä tieto joutuu erilleen lääkepaketista.

Suomen sokeat ry on lähettänyt Suomen Apteekkariliitolle vuonna 2018 vetoomuksen tästä samasta asiasta, mutta edelleen pistekirjoitusmerkinnät saattavat jäädä reseptitarran liimauskohdan alle.

Tiedottamalla pistemerkintöjen tärkeydestä ja ottamalla ne huomioon asiakaspalvelutyössä, edistätte näkövammaisten yhdenvertaisuutta ja turvallista lääkkeiden käyttöä.

Tampereella 29.4.2022

Terveisin

Esko Jantunen, hallituksen puheenjohtaja                   Olli-Pekka Rättäri, toiminnanjohtaja

Tampereen seudun Näkövammaiset ry

Esko Jantunen, hallituksen puheenjohtaja                   Olli-Pekka Rättäri, toiminnanjohtaja

Tampereen seudun Näkövammaiset ry

Arto Kurvinen, hallituksen puheenjohtaja

Suomen sokeat ry

Risto Hoikkanen, toiminnanjohtaja

Suomen Kuurosokeat ry

Markku Möttönen, järjestöpäällikkö

Näkövammaisten liitto