Siirry pääsisältöön

Näkemättä kaunis Janne Korpinen

Nautin täysillä joka päivästä tai ainakin pyrin siihen.

Moro! Olen Janne Korpinen, Kouvolasta Tampereelle muuttanut uusi Näkemättä kaunis-yhteisön sisällöntuottaja. 

Näin ensimmäisen kerran päivänvalon tammikuussa 1983, tosin näkemisen ilo jäi osaltani noin 7 kuukauden mittaiseksi silmiini tulleen syövän takia. Sairastuin tuolloin Retinoblastoomaan, joka on karkeasti suomennettuna syöpiä aiheuttava, mutaatiosta johtuva geenivirhe. Sen seurauksena olen sairastanut myös kolme muuta syöpää, joista tuhoisin oli 16 vuoden iässä sairastettu luusyöpä. 

Näön ja vasemman jalan menetyksestä huolimatta koen eläväni arvokasta elämää ja nautin täysillä joka päivästä tai ainakin pyrin siihen.

Iloa elämääni tuovat arkisten asioiden lisäksi ystävät, musiikin kuunteleminen, live-keikat, rumpujen soitto, sokkopingis, äänikirjat ja eri urheilu lajien seuraaminen niin paikan päällä, kuin suoratoistopalveluiden välityksellä.

Näkemättä kaunis yhteisöön kirjoittamalla toivon, että kuilu näkövammaisten ja näkevien välillä olisi kapeampi. On ihminen sitten näkevä tai tässä tapauksessa sokea ja jalaton mies, löytyy kuoren alta ihan tavallinen tunteet omaava ihminen. Asioista puhuminen suoraan ja rehellisesti on erittäin tärkeä asia!

Hymyilevä Janne katsoo suoraan kameraan. Hänellä on pikkutakki ja chili-kuvioinen paita. Oikeassa kädessä kyynärsauva.